søndag, 28 april 2024 13:38

Ingen pågrepet etter skyting i Oslo – politiet har beslaglagt våpen

Skrevet av
Politiet med mye ressurser på Grønland i Oslo etter at en mann ble funnet skutt. Politiet med mye ressurser på Grønland i Oslo etter at en mann ble funnet skutt. Foto: Martin Solhaug Standal / NTB

En mann er alvorlig skadd etter å ha blitt skutt på Grønland i Oslo sentrum natt til søndag. Ingen er pågrepet, men et skytevåpen er beslaglagt.

– Det er gjennomført åstedsundersøkelse og vi har tatt beslag i et skytevåpen, sier politiadvokat Gina Salvesen i en uttalelse til pressen.

Hun forteller videre at politiet jobber med flere etterforskningsskritt, blant annet kameraovervåking og vitneavhør.

– Det er fortsatt ingen pågrepne i saken, fortalte Salvesen til NTB like etter klokken 11.

Det betyr at én eller flere gjerningspersoner fortsatt er på frifot.

Politiet opplyser at de ønsker å komme i kontakt med personer som har vært i nærheten av Grønland Torg, særlig i tidsrommet mellom klokken 2 og 4 natt til søndag.

Skuddene kom utenfra

Politiet fikk litt etter klokken 3 flere telefoner om skudd i området. Da de ankom stedet, fant de den skadde mannen inne i en kebabrestaurant ved Grønland torg. Han var bevisst da politiet fant ham.

– Mannen ble tatt hånd om av helsepersonell på stedet og har blitt sendt til sykehus. Han betegnes som alvorlig skadd, fortalte innsatsleder Annika Engebretsen i Oslo politidistrikt til NTB.

Ifølge vitner har skuddene trolig kommet utenfra og inn mot den skadde mannen i 20-årene. Både ansatte og kunder befant seg i restauranten da skuddene ble avfyrt.

Trolig ikke tilfeldig

Ingen er så langt pågrepet, og politiet har heller ingen konkrete mistenkte. De utelukker ikke at det kan ha vært flere gjerningspersoner.

Politiet mistenker at den skadde mannen ikke er et tilfeldig offer.

– Slik vi ser det, er det mest sannsynlig er en relasjon mellom partene, sa Engebretsen, uten å ville gå inn i detaljer.

– Vi etterforsker bredt og opp mot flere miljøer. Slik politiet vurderer situasjonen er det ikke fare for tredjeperson, het det i en uttalelse fra politiet søndag.

Andre saker å lese

Haaland-dobbel ga City matchball i gullkampen: – Er ikke avgjort ennå

15-05-2024 Sport Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Haaland-dobbel ga City matchball i gullkampen: – Er ikke avgjort ennå

Tottenham gjorde det vanskelig for Manchester City, men Erling Braut Haalands to scoringer ordnet 2-0-seier i London og matchball i gullkampen.

Les mer i RingeriksAvisa

OnsdagsQuiz

15-05-2024 Nyhetsklipp NTB - avatar NTB

Her er dagens spørsmål. Svar nederst på siden.

Les mer i RingeriksAvisa

Vannutdeling 17.mai

15-05-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

17.mai-komitéen er bekymret for våre musikanter på nasjonaldagen. Det er meldt strålende sol og 22 varmegrader. I disse tider med en generasjon av pingler, har komitéen spurt Røde Kors om...

Les mer i RingeriksAvisa

Omegaklinikken til KUBEN

15-05-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Omegaklinikken Hønefoss AS er registrert med en kapital på kr 30.000. Omegaklinikken er fra før etablert i Møllergata i Oslo. Styreleder er Ziko Christoffer Manojlovic Bull. Formål: Tilby kiropraktiske og fysioterapeutiske helsetjenester...

Les mer i RingeriksAvisa