mandag, 06 mai 2024 13:08

Ap-tillitsvalgt med millionunderslag

Skrevet av
Advokat Kim Ellertsen, Elden Advokatfirma Advokat Kim Ellertsen, Elden Advokatfirma

Den tidligere tillitsvalgte i Lier Arbeiderparti og LO Drammen som er anmeldt for underslag, erkjenner alle de faktiske forholdene. – Min klient har lagt alle kortene på bordet, og samarbeider fullt ut med både organisasjonene og politiet, sier advokat Kim Ellertsen i Elden Advokatfirma.

Politikeren i Lier Ap har lagt alle kortene på bordet, ifølge sin forsvarer. Han er anmeldt for underslag av rundt to millioner kroner av lokallagets penger.

Mannen er politianmeldt av Lier Arbeiderparti og en lokalorganisasjon i LO, ifølge Drammens Tidende.

VG skriver mandag at vedkommende har erkjent forholdet og lagt alle kortene på bordet. Han samarbeider fullt ut med både organisasjonene og politiet, ifølge forsvareren.

– Denne saken bunner i svært vanskelige personlige forhold, men min klient forstår alvoret i saken og er forberedt på å ta konsekvensene av sine handlinger. Klienten er svært fortvilet over å ha misbrukt den tilliten som er blitt vist til vedkommende gjennom mange år i både LO og Arbeiderpartiet, sier mannens forsvarer, advokat Kim Ellertsen, i en pressemelding fra Elden advokatfirma til NTB.

Omfanget er så langt ikke kjent, men det skal dreie seg om et betydelig beløp, bekrefter Ellertsen. Hans klient har gitt uttrykk for lettelse over å ha blitt avslørt og formidlet at han nå vil bidra til å opplyse saken så godt han kan.

Underslaget skal tilsvare et beløp på omtrent to millioner kroner, får VG opplyst av partiet.

– Vårt mål er å håndtere situasjonen på en ryddig og ansvarlig måte. Vi samarbeider med politiet og vil bidra til en rettferdig etterforskning av hendelsen, uttaler leder Per Arne Bredesen i Lier Ap i en pressemelding.

Den anmeldte politikeren er for tiden sykmeldt og har frasagt seg alle tillitsverv, understreker Ellertsen.

Sist redigert mandag, 06 mai 2024 14:04

Andre saker å lese

Dummet seg ut i fylla

18-05-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Sent fredag kveld dummet tre personer seg kraftig ut på Søndre torg i Hønefoss. De begynte å slåss med hverandre. Politiet måtte bortvise alle tre fra sentrum og de fikk...

Les mer i RingeriksAvisa

LørdagsQuiz

18-05-2024 Nyhetsklipp NTB - avatar NTB

Her er lørdagens quiz. Svarene finner du nederst på siden.

Les mer i RingeriksAvisa

Elbilforeningen vil kjøre i kollektivfeltet i helger i Oslo og Akershus

18-05-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Elbilforeningen vil kjøre i kollektivfeltet i helger i Oslo og Akershus

Elbiler har blitt kastet ut av kollektivfeltet i Oslo og Akershus. Norsk Elbilforening mener det bør være unntak i helger og på travle reisedager.

Les mer i RingeriksAvisa